Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички отпутовао у Турску на припреме

Након четири недеље рада у Нишу, експедиција Фудбалског клуба Раднички данас је отпутовала у турско одмаралиште Белек поред Анталије, где ће обавити главни део припрема пред почетак другог дела сезоне, која стартује већ 4. фебруара. На припремама ће провести 16 дана и одиграти шест припремних утакмица.

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је пред пут у Турску сумирао утиске о првом делу припрема и најавио даље планове до почетка сезоне.

Јако сам задовољан сам урађеним у досадашњем делу припрема. Све зацртано за први део припрема, који је и најтежи – остварили смо. Избегли смо повреде играча, они су достигли оптимални ниво кондиције и физичке спреме и то нам сада даје могућност да се уигравамо на тактичком плану. Енергија и приступ тренинзима које су фудбалери показали у раду током прве фазе за сваку су похвалу, сада нам следи лепши део посла и одигравање припремних утакмица.

Затим је стратег Радничког говорио о играчком кадру и досад одрађеном у прелазном року.

Стигла су нам четворица јако добрих фудбалера, Варга, Мићин, Марјановић и Андрић, а уз откупљеног Цветковића имамо одличну конкуренцију за сваку од позиција у тиму. На правом смо путу да направимо квалитетан и моћан Раднички, а мени преостаје други део посла – уигравање једног новог тима на пријатељским утакмицама, како би на пролеће били много бољи и успешнији него јесенас.

Раднички ће током боравка у Турској одиграти шест контролних мечева против пољске Јагелоније (14.1), азербејџанске Зире (17.1), чешког Бохемианса (20.1), руског тима Крила Совјетов (23.1) и украјинског Металиста из Харкова (27.1). Име противника за утакмицу заказану за 26. јануар сазнаће се до краја недеље.

Тражили смо ривале који су по мери Радничког, реномиране екипе које играју квалитетан фудбал, како бисмо се што боље припремили за наставак сезоне, а и како бих могао кроз њих да изаберем првих 11 који ће фебруара стартовати на првенственим утакмицама– закључио је Лалатовић.

На крају, Лалатовић се осврнуо и на распоред екипе у наставку сезоне.

Првих неколико првенствених мечева играмо против клубова који су сличног квалитета у односу на нас. Ту свако сваког може да добије, а да бисмо остварили наш зацртани циљ, а то је пласман у плеј оф, морамо да будемо спремнији од њих и, надам се, кренемо одмах са победама.

Спортски директор клуба, Александар Јовановић, осврнуо се такође на до сада реализоване трансфере у прелазном року, и изнео своја очекивања за припреме у Турској.

-За сада сам задовољан учињеним на тренинзима и играчима које смо довели у Раднички. Углавном су то фудбалери који, поред свог квалитета, имају и доминацију у висини и скок игри, што је био недостатак екипе у јесењем делу сезоне. Сви играчи су доведени у договору са шефом стручног штаба након детаљне анализе и процене сваког појединца. У одличном саставу путујемо на припреме од првог дана, а могуће је да ће нам се придружити још неко велико појачање. Са друге стране, можда неко од играча који путују и отпадне из конкуренције за састав, уколико проценимо да није на довољно високом нивоу и не поседује квалитет који нам је за пролеће свакако неопходан. Противници на овим припремама су бирани тако да нам покажу реалну слику могућности сваког нашег играча и Радничког као екипе. Наш циљ је доћи до плеј офа у регуларном делу сезоне и надам се да ћемо, након добро одрађених припрема, то и успети.

 

Из Ниша су данас у Турску отпутовала 26 фудбалера и комплетан стручни штаб Радничког, на челу са шефом Ненадом Лалатовићем и спортским директором Александром Јовановићем. Након последњег тренинга одређен је списак фудбалера за овај део припрема. На њему су: Росић, Стевановић, Китановић, Варга, Фреи, Јамкам, Савић, Етонгу, Гаку, Андрић, Стојановић, Јовичић, Пејовић, Марјановић Стефан, Марјановић Саша, Димић, Месаровић, Ајдар, Мићин, Цветковић, Јовановић, Ђуришић, Живојиновић, Штулић, Петров, Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *